Ja poezia për Gent Cakën, për të cilën Rama shkarkoi Ylli Dylgjerin nga detyra

608

Ylli Dylgjeri, Drejtor në Agjencinë e Trajtimit të Konceisioneve dhe PPP-ve, u shkarkua nga detyra me urdhër të kryeministrit Rama, pasi i bëri një poezi humoristike ministrit të deleguar të Jashtëm, Gent Cakaj, pasi ky i fundit ngatërroi vargjet e Naim Frashërit gjatë Samitit të Diasporës.

Por cila janë vargjet që tmerruan aq shumë Ramën sa ta konsideronte Ylli Dylgjerin një rrezik eventual për Sigurinë Kombëtare, sa të shkonte deri në shkarkimin e tij nga puna.

Ua risjellim edhe njëherë këtë poezi të shkurtër me nota humoristike, që tregon se çfarë mund të bëjë ezaurimi nervor i një kryeministri.

Statusi i plotë i Ylli Dylgjerit

Vargje nga Samiti i Diasporës

Atje ku lind Dielli,

Atje ku të pjell edhe gjeli,

Atje ku të shpëton kaka,

Atje reciton Gent Caka…