Ismail H. Xhaferri: Himni i homoseksualëve

561
Halli i madh për kombin gjithë, 
Për ca me problem në bythë, 
S’e kisha dëgjuar kurrë 
Të kërkonte burri – burrë! 
Eh, kjo botë u tjetërsua! 
Kërkon dhe gruaja – grua, 
Homot vetëm një avaz, 
Duan dyfekun nga pas. 
Halle të mëdha na zunë 
Për bythën që bën dy punë, 
Po ç’bëni, more të mjerë? 
Bytha është për të dhjerë. 
Mos ia bëni me hilera 
T’i caktoni punë të tjera!
Këto çështje shkuan thellë, 
E bëtë bythën tabelë! 
Obobo, na zuri kolla, 
Dolën homot nëpër shkolla, 
Brezi ri, sytë t’i hapi, 
Si administrohet trapi! 
Sojin tuaj nënë zë 
E quajnë LGBT, 
Ndërsa me fjalë të ndyra 
Populli u thotë byth…ira 
Hiqni mendimet e errta 
Edhe homot kanë të drejta, 
Ndaj qeveria me ngut 
U ofroi kredi të butë. 
Të marrin homot shtëpi 
Dhe të flenë dy nga dy, 
Si gjithë çiftet në fillime 
Mos të kenë shumë shqetësime. 
Por të bëhen homot bashkë 
Të flenë si beu në kashtë, 
Shqyqyr që erdhi kjo ditë, 
Që bythës vlera iu rrit! 
S’duam as ujë për të pirë 
Po nuk ishin homot mirë, 
S’duam ujë e s’duam drita 
Po nuk gjeti rrehat bytha. 
Rroftë qeveria, rroftë! 
Që homot i do kaq fort, 
Ndaj mos i shikoni vëngër 
Se çdo pyll ka dru të shtrembër.