Gjykata pezullon “Velierën” në zonë A, bashkia Durrës vazhdon punimet intensivisht

175
Në një seanca të fshehtë të datë 3 mars, Gjykata e Durrësit ka vendosur pezullimin e punimeve të projektit “Veliera”, në zonën arkeologjike A.

Më herët prokuroria ka kërkuar pezullim të plotë të punimeve, ndërsa deri më tani gjykata ka pranuar vetëm pezullim të pjesshëm vetëm në zonën A.

Përpos këtij fakti, bashkia Durrës ka apeluar vendimin dhe vazhdon punimet për ndërtimin e “Velierës”.

Debatet për ndërtimin e “Velierës” lindën kur nga gëmimet për ndërtimin e këmbeve të strukturës së betonit u zbuluan themelet e një muri mesjetar si dhe dy topa lufte e disa sfera guri për hedhje me katapultë.