Franca mbështetje në luftën kundër pastrimit të parave e korrupsionit

130
Në luftën kundër pastrimit të parave dhe korrupsionit si nje sfidë për shtetin shqipëtar Franca do të jap gjithë mbështetjen e saj të pakursyer. Kjo është theksuar nga ambasadori francez Bernard Fitoussi gjatë një takimi që ka zhvilluar me kreun e drejtorisë së përgjithshme të pastrimit te parave Genti Gazheli I cili e ka pritur atë në zyrën e tij
Fitussi ka vlerësuar poashtu edhe punën e këtij institucioni dhe për këtë mbështetja dhe asistenca franceze do të vijojë .Gazheli nga ana e tij shprehu vlerësime për mbështetjen e vazhdueshme të institucioneve të BE dhe veçanërisht te Frances në ndihmë të rritjes së kapaciteve kundër këtij fenomeni.
Me tej kreu i drejtorisë së pergjithshme te pastrimit te parave beri edhe nje ekspoze te punës, arritjeve, bashkëpunimit ndëristitucional por edhe të problematikave që ndeshen dhe që ndikojnë në efikasitetin e ulët të legislacionit penal në vend.