Flet Fadil Kepi: Si llogaritet pensioni suplementar për pedagogë me gradë shkencore “Profesor” dhe “Profesorë të asociuar”

355

Dokumentet për të përfituar pension në Shqipëri, ripunësimi pas pensionit, pensioni për shoferët e taksive, vitet e punës për pension të plotë

Dokumentet për të përfituar pension

Pyetje

Në letrën që sapo na mbërriti, zonja Flora nga Italia shkruan: Kam punuar në Shqipëri 36 vjet e siguruar përfshi dhe periudhën e studimeve të larta. Po i afrohem moshës së pensionit. Pyes, cilat janë dokumentet që duhet të përgatis ku duhet t’i dorëzoj dhe afatet për tërheqjen e pensionit?

Përgjigje

Deri në fund të këtij viti, femrat të cilët kanë punuar në punë të kategorisë së tretë si në arsim, shëndetësi, tregti, transport, administratë, biznes etj., dalin në pension 60 vjeçe e 8 muaj dhe për…

( Për më shumë lexoni Gazetën “Telegraf”)