Fakte interesante psikologjike

245
Kur ju shihni ëndrra trupi juaj paralizohet.
Nëse loti i parë del nga syri i majtë tregon dhembje, nëse del nga i djathti tregon lumturi.
Depresioni është rezultat i mendimit të tepruar në krijimin e problemeve të cilat nuk ekzistojnë.
Truri i njeriut nuk mund të krijojë fytyra, kështu që nëse e shihni dikë që nuk e keni takuar asnjë herë në ëndërr, gjasat janë që e keni parë më herët mirëpo për një moment të shkurtër.
Në moshën 16 vjeçare, 80 % e njerëzve veçse e kanë takuar njeriun me të cilin do të martohen.
Njerëzit e padijshëm besojnë se janë më të zgjuar se sa që janë, ndërsa njerëzit më inteligjentë i nënvlerësojnë aftësitë e tyre.
Kur ju kujtohet diçka nga e kaluara nuk jeni duke e kujtuar ngjarjen, por herën e fundit kur e keni kujtuar atë ngjarje.
68% e njerëzve kanë zhvilluar “sindromën fantazmë të vibrimit” ku besojnë se telefoni i tyre në xhep ka vibruar e në fakt nuk e ka bërë.
Njerëzit, të cilët u bashkohen grupeve religjioze apo praktikave spirituale kanë nivele më të ulëta të stresit.
Vetëm gjysma e popullsisë në botë vuan nga ankthi, depresioni, abuzimi i substancave narkotike apo një kombinim i të gjithave.
Secili njeri e ka një këngë të preferuar, e cila ia kujton atij një ngjarje emocionale nga e kaluara.
Është më e mirë të mos i tregoni qëllimet tuaja, sepse e humbni motivin për ta arritur.
Askush nuk mund t’i kryejë disa punë në të njëjtën kohë.
Janë vetëm 4 emocione dhe jo 6. Neveria dhe befasia nuk konsiderohen emocione të vërteta.
Njerëzit janë më të sinqertë kur janë më të lodhur.
Kur dikë e merr malli për ju ka 80 % gjasa që ai person të ju shfaqet në ëndërr.