Eksperti Fadil Kepi: Legjislacioni për minatorët e nëntokës, emigrantët dhe procedurat…

420
Legjislacioni për minatorët e nëntokës, emigrantët dhe procedurat që duhet të ndjekin, pensioni i kooperativës dhe ai suplementar
Pensioni shtesë për punët e kategorisë së dytë (të vështira), si të plotësosh vitet e punës me sigurime vullnetare, kush përfiton pension suplementar dhe diferenca midis pensionit të shtetit dhe kooperativës 
Punët e kategorizuara të vështira dhe pensioni shtesë
Pyetje
Z. Isuf Kraja nga Shkodra shkruan: Më 20 mars 2018 plotësoj moshën 65 vjeç dhe kam punuar 39 vjet i siguruar nga të cilat 17 vjet ekskavatorist dhe buldozerist që përfshihen për efekte pensioni në punë të vështirë ose të kategorisë së dytë. Pyes, a përfitoj pension shtesë?
Përgjigje:
Ju do të përfitoni pension të plotë në moshën 65 vjeç pasi keni më shumë se 36 vjet e 4 muaj punë të siguruara në vendin tonë. Pension shtesë për periudhën që keni punuar me ekskavatorë dhe buldozerë nuk përfitoni. Deri më 30 qershor 2013 personat që kishin punuar në punë të kategorisë së dytë ku përfshiheshin edhe profesionet e mësipërme, por …
( Për më shumë lexoni Gazetën “Telegraf”)