Dialogu Kosovë-Serbi/ Paskal Milo: Trepça, plani B për Kosovën

401

Ish Ministri I Jashtëm, Paskal Milo ka komentuar n ë emisionin “P ërball ë” t ë gazetarit Lutfi Dervishi deklarat ën e zëdhënëses së përfaqësueses së Lartë  ër Politikë të Jashtme   në BE, Federica Mogherini, sipas t ë cil ës Trepça duhet të jetë pjesë e Dialogut Kosov ë-Serbi.

Është element i nj ë projekti B, n ëse d ështon projekti i ndryshimit t ë kufij ëve, p ër t ë cilin po flitet kaq shum ë. Pra Trepça  ësh ë nj ë element që shtohet n ë favor të Serbisë”, – u shpreh Milo në RTSH.

Nd ërsa ish ambasadori i Shqip ëris ë n ë Kosov ë, Arben Çejku ecurin ë e dialogut Kosov ë-Serbi, ku ka ndërmjetësuar Mogherini e sheh si dështim të BE-së. Z. Çejku komentoi edhe deklarat ën p ër Trepçën.

“Nuk  ësht ë deklarat ë e papjekur n ë qiell t ë hapur.  Është një strategji për të parë se si do t ë jet ë reagimi n ë Kosov ë. Dhe m ë vjen mir ë q ë reagimi ka qenë shumë I ashpër. Kur për një pjesë të vogël, si Trepça, ka këtë reagim, si do t ë jet ë reagimi p ër nj ë territor m ë t ë madh”, – tha z. Çejku n ë RTSH.

Ndërsa ish Ministri I Jashtëm Aldo Bumçi e sheh të  rrezikshme idenë e shkëmbimit të territoreve.

“Ky eshte projekt rus dhe serb. U propozua nga shqiptar ët, se ndryshe nuk do t ë pranohej. Por nuk i sherben as shqiptar ëve, as rajonit. E mb ështet vet ëm Thaçi e Rama”, – tha z. Bumçi.

Kund ër shk ëmbimit t ë territoreve u shpreh edhe Arb ër Zaimi I L ëvizjes “Vetvendosje”: “ Ësht ë mashtrim q ë coptimi I Kosov ës do t ë çoj ë n ë pajtim. Shqiptar ët duhet ta ruajn ë territorin dhe integritetin e Kosov ës”.